Leerlingenraad
Wat is een leerlingenraad ?
In een leerlingenraad zitten kinderen die gekozen zijn door hun eigen klas. Het zijn leerlingen die graag namens hun klas allerlei zaken willen bespreken. Zo weten we wat de kinderen van onze school belangrijk vinden. Dat betekent dat zij de belangrijke rol hebben om erachter te komen wat er leeft op school en wat iedereen graag ziet gebeuren. Deze zaken kunnen ze bespreken in vergaderingen van de leerlingenraad. Bij de ingangen hangt een foto van de leerlingenraad van het lopende schooljaar.
Hoe werkt de leerlingenraad ?
Deze groep komt 5 a 6 x per jaar bij elkaar om te vergaderen onder schooltijd. De gekozen vertegenwoordigers vertellen de punten die in de klas naar voren zijn gekomen. De leerlingenraad kijkt welke punten besproken kunnen worden. Deze komen op de agenda. Er wordt een schriftelijk verslag gemaakt van elk overleg.
De leerlingraad
Tijn, Gijs, Duuk, Daantje,
Bloem, Evi en Saar
Wat doet de leerlingenraad ?
Een leerlingenraad kan meedenken en zal aan de slag gaan met de ideeën die ze binnenkrijgen.
Belangrijke uitgangspunten zijn :
- de leerlingen op een goede manier inbreng geven in het schoolgebeuren ( alle leerlingen kunnen ideeën en bespreekpunten aanleveren)
- de leerlingen actief laten meepraten, meedenken, meebeslissen over datgene wat er met hen en rond hen gebeurt op school.
- Verantwoordelijkheid stimuleren
- Samenwerken aan zaken die de school aan gaan
- de leerlingen zich meer betrokken laten voelen bij het reilen en zeilen van de school
- bevorderen van actief burgerschap